
Nekem egyszer valaki azt mondta : " A tested minden porcikja sugrozza, ha egszsges vagy. Az vagy ahogyan lsz! ". Megvan az a genetikai elnym, hogy eredetileg is hosszks a krmgyam s hihetetlenl gyorsan nnek a krmeim, meg persze elg ersek is :) Azrt ez mg nem egy ok arra, hogy elhanyagoljam ket, szval hoztam nektek nhny tippet, ami segthet a krmtk nvelsben s egszsgesen tartsban.
- Egy tiszta ecsettel heti egyszer kend be citromlvel. A citroml kifehrti a krm fels rszt, s megersti a krmket.
- Ne hagyd kiszradni a kezeidet, mindig legyen nlad kzkrm. Ha a brd hidratlt, a krmd is hamarabb n.
- Ne vltogasd tl gyakran a krmlakkjaidat.
- Hasznlj acetonmentes lemost, ez nem gyengti annyira a krmd felptst.
- Ne rgd a krmt, vagy ne kapargasd a krmlakkot rla, knnyen megsrtheted a krm szerkezett.
- A krmdet krnyez brt kend be oliva - vagy kkuszolajjal amikor manikrzl.
- Fontos a hrom fzisa a krmfestsnek. Mindig hasznlj alaprteget, ez megvdi a krmeidet, s br ltalban drgbbak, mint a tbbi krmlakk, hossz tvon megri! Az alaprtegre jn a szn, amit szeretnl hasznlni, vagy a minta, s vgl, hogy megvdd a sznes lakkot a kopstl meg a lepattogstl, jn a fels-, azaz a vdrteg.
- Fogyassz tejtermkeket. A krmdn megjelen foltok, vagy cskok gyakran jelezhetik, ha a tested valamiben hinyt szenved.
- Ha nagyon gyenge/puha a krmd, hasznlj krmerst lakkot!
|